Usuń swoje konto Smoogies
Jak usunąć konto, co znika od razu i jak można jeszcze cofnąć usunięcie, którego nie chciałeś.
Usuń konto w aplikacji
- Stuknij ikonę gracza w prawym górnym rogu ekranu.
- Pod swoim kontem stuknij Więcej opcji.
- Wybierz Usuń konto.
- Zapisz widoczny tam kod gracza, a potem potwierdź hasłem.
Usunięcie aplikacji z urządzenia nie usuwa konta.
Chcesz usunąć tylko część swoich danych?
Nie musisz w tym celu usuwać konta. Napisz na support@smoogies.com, podaj swój kod gracza i napisz, co chcesz usunąć: opinie lub wiadomości do pomocy, posty na forum, adresy IP i dane urządzeń zapisane dla twojego konta, raporty o błędach albo swój wpis z poprzedniej strony Smoogies.
Usuniemy to i potwierdzimy, gdy będzie gotowe. Twoje konto i postępy zostaną bez zmian. Kod gracza znajdziesz w grze za przyciskiem menu, w sekcji Wsparcie.
Co jest usuwane, a co przechowujemy przez rok
Wszystko, co pozwala cię zidentyfikować, znika od razu i nie da się tego przywrócić:
- twój adres e-mail, hasło i dane logowania
- każda zalogowana sesja na każdym urządzeniu
- zapisane przez nas adresy IP i ustalone na ich podstawie lokalizacje
- dane twoich urządzeń i wszelkie raporty o błędach z twojego konta
Twój zapis gry (zwierzaki i ich imiona, przedmioty, dom i ogród, postępy, nazwa gracza i kod gracza) przechowujemy przez 12 miesięcy bez niczego, co by na ciebie wskazywało, żeby dało się cofnąć usunięcie, którego nie chciałeś. Po 12 miesiącach zostaje automatycznie skasowany.
Wysłane przez ciebie opinie zachowują dane kontaktowe przez 30 dni od dnia wysłania, żebyśmy mogli jeszcze odpowiedzieć. Dane o zakupach przechowujemy tak, jak wymaga tego holenderskie prawo podatkowe, ale bez powiązania z tobą. Posty na forum pozostają, chyba że poprosisz nas o ich usunięcie. Wszystkie szczegóły znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Potrzebujesz pomocy albo zmieniłeś zdanie?
Jeśli nie możesz wejść do gry, napisz na support@smoogies.com i podaj swoją nazwę gracza lub kod gracza oraz adres e-mail powiązany z kontem, jeśli jeszcze istnieje.
Usunięte przez pomyłkę? W ciągu 12 miesięcy możemy podłączyć twój zapis gry do nowego logowania. Podaj swój kod gracza: nic innego nie łączy już zapisu z tobą, więc nie możemy go za ciebie wyszukać. Jeśli nie chcesz czekać 12 miesięcy, daj nam znać, a skasujemy go od razu.